Category Archives: jag

Ge bort en läsupplevelse

Tänkte tipsa er om en väldigt fin gåva. Det är svårt att köpa presenter till andra tycker jag. Till dem i familjen är det givetvis inte svårt men till vänner och bekanta. Köp presenter som de får välja själva är mitt tips. Fast för att styra det lite så att det ändå är en personlig gåva kan ni skriva vad det avser.

Jag älskar böcker och ett Pocketcard tycker jag är fantastisk gåva. Det är svårt att köpa en bok till andra för du vet inte vad de redan har läst eller om de gillar drama, rysare eller fantasy. Ett pocketcard är en ett pocketogram helt enkelt. Du ger dem en bok men de får själva välja vilken.

bok

Visa tycker att det är tråkigt att ge bort presentkort men då har jag ett tips till er. Köp en bok på second hand. De är sjukt billiga. Går att hitta för en krona. Behåll pärmen som den är, du kan slå in den som du gjorde med skolböckerna om fronten inte är fin eller rolig. Sedan skär du ett hål i sidorna där du placerar presentkortet. Då får de en tom bok och ett paket :) Jag är egentligen emot att förstöra böcker så köp ingen raritet du förstör.

Leave a Comment

Filed under Böcker, jag

Tjipp tjipp

Oftast när jag reser så läser jag en bok. Fast då och då så skriver jag en bok – i mitt huvud. Jag tycker om att se små städer susa förbi bilrutan och fantisera om de människor som en gång levt där. I helgen for vi förbi Kil på vägen till Karlstad. Jag vet egentligen inte vad Kil är känt för. Namnet och orten känner jag mycket väl till men egentligen inte varför. Den personen som är mest känd från Kil är utan tvekan Bengt Asterlind. Ni vet han i programmet Hajk som sa Tjipp tjipp. Jag inbillar mig att mindre orter som Kil är väldigt välkomnande. Från den dagen jag skrivit på köpekontraktet hos en fastighetsmäklare Kil så kommer grannarna med typ hembakta bullar och välkomnar mig. Det är charmigt med mindre orter där typ alla känner varandra. Det ger en bättre sammanhållning. I området vid Kil ligger dessutom en spännande plats som sätter fast på fantasin. Nämligen Runnevåls gravfält som härstammar från cirka 500 f. Kr förstår ni hur gammalt det är?!? Det är järnåldern och tiden för de stora folkvandringarna som som inträffar under denna period. Dessa människor beslöt sig att bosätat sig i Kil och jag undrar hur det såg ut då? De ansåg väl att Fryken var exemplariskt för fiske och de bördiga landskapet perfekt att bruka. Tänk hur en bilresa kan sätta igång fantasin.

En järnåldersby

En järnåldersby

Leave a Comment

Filed under Böcker, ekonomi, jag

Litteraturpriset till Bob Dylan

Nääää jag tyckte inte om årets vinnare av litteraturpriset. Bob Dylan. Jag fick lov att googla om han hade skrivit en bok. Det har han inte utan det är hans musik som prisas. Vad blir nästa steg, filmmanus?

Juryns motivering lyder “for having created new poetic expressions within the great American song tradition”

Missförstå mig inte för Bob Dylan skriver bra texter men jag vill att en författare ska vinna Nobelpriset i litteratur. Detta får tummen ner av mig.

The times they are changing, indeed!

Leave a Comment

Filed under Böcker, jag

Det går aldrig att bli fullärd i Ekonomi

Jag undrar hur många böcker jag har läst i ämnet ekonomi? Det är säkert ett hundratal. Trots detta är jag inte miljonär i dag 😀

Fast det var faktiskt inte det jag tänkte blogga om utan hur många olika ekonomibranscher det faktiskt finns. Om jag säger börsen så tänker det flesta på aktier. Det finns massor av andra produkter som också handlas på börsen. El exempelvis. Priset du betalar för din el hemma beror på vilket pris som finns på elbörsen.

Det handlas även med råvaror och fakturor. Är du företagare och behöver du sälja fakturor? I så fall ska du trycka på länken för att läsa om hur det hela går till. Att handla med fakturor innebär att du som företagare snabbare stänger den. En faktura har ett betaldatum där kunden ska erlägga sin betalning. Som företagare är du ute med både produkt, eller tjänst, samt likvid innan kunden betalar. Detta är en risk! Genom att sälja din faktura får du in pengarna snabbare och kan investera i nya varor.

Jag vet som sagt inte hur många böcker jag läst som rör ämnet ekonomi men detta har jag inte läst om. Blev därför väldigt intresserad när jag träffade en gammal klasskompis i helgen som berättade om detta. Alla företagare borde veta om att detta alternativ finns!
jje

Leave a Comment

Filed under Böcker, jag

Platsbyggda bokhyllor

En dröm jag har är att få platsbyggda bokhyllor i mitt hem. Det behöver int ekost amycket pengar men ett problem jag har är jag är ganska velig. Jag möblerar ganska ofta när hyllorna är på plats går de inte att flytta. Just nu så får Billy från IKEA duga. Jag så såg en väldigt häftig bokhylla på nätet som jag verkligen skulle vilja ha i mitt hem.
hhuhubn
Tycker det var väldigt tuff, men tyvärr krävs det ju ett större rum för att den ska komma till sin rätt. Någor som jag inte har. Fast visst var den cool?

Leave a Comment

Filed under jag

Världsbokdagen

Idag är det världboksdagen och det firar vi med ett inbrott i bilen! Så sjukt förbannad att någon har mage att bryta sig in. De stal mitt extra däck, bilstereon och bilverktyg som låg bak i bakluckan. Ni vet saker som kan vara bra att ha ute på vägarna om något skulle hända. Jag är mest sur över bilstereon även om den egentligen är minst viktig. Det beror på att jag alltid lyssnar på radio eller ljudböcker när jag kör bil.
ccc

Det tog egentligen allt som var löst så nu blir det till att köpa en hel del nya bildelar. Sedan måste vi såklart även sätta in en ny ruta. De slog in rutan på vänster passargerarsäte. Det får såklart en glasmästare på en bilverkstad göra och det täcker försäkringen. Även en ny bilstero betalar försäkringsbolaget. Däremot så får jag inte pengar för de ”lösa” delarna som bilvertygen och brandfilten exempelvis.

Så världsbokensdag som är min favoritdag bland temadagarna blev inget att hurra för. Fast trots de oväntade utgifterna beställde jag hem en ny bok. Jag köper alltid en bok denna dag. Det har blivit som en tradition även om världsbokens dag inte är så gammal. Under 21 år har denna dag funnits för att uppmärksamma upphovsrätten och böckerna.

1 Comment

Filed under jag

En sport för mig!

Jag färsöker att träna men sport är inget för mig. Jag läser hellre en bok! Fast nu har jag äntligen fått nys om en sport som passar mig. Nämligen masktjusning! Ni vet ormtjusning, fast för maskar.

I England, USA och Kanada utövas denna sport. Varje deltagare får en ruta på 3×3 meter. Sedan är det bara att locka upp daggmaskarna. Den som lyckas med flest maskar vinner. Givetvis får inte deltagarna gräva med spade i jorden utan enbart använd sig av vibrationer eller ljud. De kan exempelvis stampa eller läsa för maskarna.
hhhh

Kanske den tekniken jag ska använda nästa gång jag fiskar. Får träna i trädgården innan fisketuren. Köpte ett nytt fint märkesspö inför säsongen. Hade kollat i butiken men det var så dyrt. Mitt tips är därför köp fiskespöt online om ni vill ha bra märken till lägre priser.

Nu ska jag försöka klura ut vilken saga jag kan tjusa daggmasken med. Jag misstänker att glada maskar ger bättre fiskefångst. Ni vet hur det är med maten vi själva äter!

Leave a Comment

Filed under Böcker, jaga, jag

Usch för is och halka

Jag önskar verkligen ibland att jag bodde inne i staden. Eller inte mitt i smeten där vet jag att jag verkligen inte skulle trivas. Tyresö däremot är otroligt fint. Många grönområden, nära vattnet och bra kommunikationer till Stockholm.

Vintern på landet är fruktansvärd ibland. I år har jag dessutom läst att det ska vara en vargavinter. Det gäller att kliva upp tidigt på morgonen och skotta. Både bilen och uppfarten måste röjas. Sedan är det ju bara att hoppas att plogbilen har hunnit kört.

En annan sak som är lite deprimerande är det här med mörkret. Ni som bor inne i en stad vet inte vad mörker är. Gatubelysningen och ljusen från fönstren gör att det aldrig bli riktigt mörkt. Kör ni på landet så kan ni se på himlen att det ligger en by någon mil fram på grund av ljuset.

Det bästa vore att ha råd med två boenden. Fast jag överväger starkt att flytta till stan. Tyresä är verkligen perfekt och det finns villor som fortfarande bjuder på avskiljdhet. Det gäller bara att hitta en mäklare som kan Tyresö och alla smultronställen.
ggyrtrt
Jag är svår att tillfredsställa eftersom jag både vill ha land och stad. Det är nog därför Tyresö är den bästa platsen engligt mig.
Hur vill du helst bo, och varför?

Leave a Comment

Filed under jag

Äntligen sol!!!

Så kom då äntligen sommaren till slut. Så som jag har väntat. Sommar för mig är att kunna sitta ute och läsa. Bara koppla av och ha det gott. Fast det har bara regnat och regnat så det har kännts som jag har höstmyst istället.

Jag som köpte lite nya utemöbler i början av säsongen började oroa mig för att de skulle bli oanvända.
gyy

Fast nu strålar solen och jag ligger i min nya underbara hammock och har precis läst ut Stalker av Kepler. En riktigt bladvändare. En av de bättre böckerna jag läst denna sommar. Och tro mig, jag har läst många.

En intressant sak är att det finns väldigt många stalkers i världen. Med sociala medier har det blivit lättare än någonsin att stalka folk. Den här boken handlar om en stalker som är sjukligt besatt och som blir en seriemördare. Det är en riktigt spännande bok. Jag gillar särskilt bokens första hälft. Kan tycka att andra hälften är lite skriven för en önskan om ett filmkontrakt. Fast det är smågnäll bara från min sida. Boken får helt klart fyra av fem av mig. Jag kan säga att jag fick lov att lämna min sköna hammock för att gå in igår kväll för jag såg inbillade skuggor i trädgården! Riktigt spännande men andra ord.

Leave a Comment

Filed under Böcker, jag

Uploading…..

uuuu

Leave a Comment

Filed under Böcker, jag